Arbete

Lugn oro

När vi är ständigt uppkopplade har lugn och ro blivit en lyxvara. Jag vill med bilderna uppmana till avkoppling. Vi påverkas av det vi ser och därför behöver vi vilsamma bilder. Samtidigt tampas många med rädslan av att missa något viktigt när vi kopplar bort och kopplar av. Diagnosen kallas FOMO (fear of missing out) Missar jag en viktig nyhet nu? Kommer mina vänner glömma mig? Syns jag inte i social media finns jag inte. Det lurar en oro i lugnet.

Färgstarka kvinnor

Med serien färgstarka kvinnor hyllar jag kvinnokroppen. Jag utgår ofta från mina krokiteckningar. När jag tecknar kroki blir kroppen endast en form för mig att avbilda. De är inte en kropp som ska bedömas, inte trängas in i ett par jeans eller prestera genom att springa långt eller lyfta tungt. Den bara är. Finns. Existerar. Bortom måttstocken vårt samhälle annars har för kroppar.

Gäris

Med serien ”Gäris” utforskar jag tjejen. Mina gäris är tuffa och starka. De har skinn på näsan. Men samtidigt går en osäkerhet att skönja. Korslagda armar markerar avstånd. En uppdragen hoodie är trygghet. De finns inte till för att vara vackra. De vägrar vara objekt. Men när jag målar dem på en tavla blir de likväl objekt ändå. Det påminner oss om att en kvinna, bara genom att existera, blir ett objekt.